четвер, 2 лютого 2017 р.

Інструменти куратора змісту

За цей курс ми опанували багатьма корисними інструментами, які допомагають куратору змісту знаходити, аналізувати, оцінювати, зберігати та публікувати інформацію за темою курування. Оволодіння цими інструментами підвищує ефективність та результативність роботи куратора, дозволяє слідкувати за його рейтингом популярності та вчасно вносити потрібні корективи. Але світова мережа бурхливо розвивається та пропонує все нові і нові корисні сервіси.
Джейн Харт, засновниця незалежного Центру освіти та ефективності технологій, пропонує 10-й щорічний рейтинг Топ-200 #web2.0 інструментів, складений за результатами експертних опитувань фахівців з навчання з різних країн світу.

Якщо попередні три роки рейтинг очолював Twitter, то тепер він посідає третє місце. А лідером став YouTube. Google Search на другому місці, PowerPoint на 4-му, Facebook - на 6-му. Близько 80 ресурсів (наприклад, Google Forms, Teamviewer, Periscope, emaze) потрапили до рейтингу вперше.

Top 200 Tools for Learning 2016 from Jane Hart

До рейтингового переліку потрапили інструменти, якими ми користувались протягом курсу. Так Evernote посів 17 рядок,  Pinterest - 29-й, Diigo - 54-й, Blogger - 56-й, Google Scholar - 60-й, Scoopit - 72-й тощо.

Для виконання завдання я вибрала сервіс List.ly.

Він дозволяє складати списки за обраною тематикою з додаванням тексту, посилань, зображень, відео, аудіофайлів.


Список можна доповнювати, ділитися ним у соціальних мережах, додавати на блог. Також існує функція пошуку списків інших користувачів, які можна відмітити, як ті, що сподобалися, та поділитися на своїх сторінках. Оскільки за родом своєї діяльності я складаю тематичні списки літератури, цей сервіс допоможе мені зробити їх інтерактивними та поширити у соціальних мережах.

Немає коментарів:

Дописати коментар