понеділок, 30 січня 2017 р.

Навчальний курс "Куратор змісту". 5-й тиждень. Звіт

Цей тиждень був, мабуть, самим творчим з усього навчального курсу. Всі завдання потребували креативного підходу та творчої наснаги.

По-перше, було створено Карту пам’яті навчального середовища. Тобто визначено і систематизовано коло інструментів, необхідних для якісного курування з обраної тематики. Впевнена, що ця карта буде з часом доповнюватися новими сервісами.

По-друге, у сервісі Pinterest створені дошки за куруємим напрямком. Займаючись веб-серфінгом, я часто зберігала зображення з метою їх подальшого використання у власних презентаціях та відео. Тепер, за допомогою веб-застосунку, робити це стало набагато простіше. І зберігати знайдене можна одразу в тематичні дошки. Ще одна зручність сервісу - пошук схожих малюнків у інших користувачів. Якщо обрати зображення, то нижче сервіс пропонує схожі на нього. Обрати з пропонуємих - процес повторюється. І так можна дуже конкретизувати свій пошуковий запит.

По-третє, робота з агрегаторами Netvibes та Symbaloo. Netvibes - це RSS-стрічка обраних джерел, зібрана на одній сторнці та постійно актуалізована.Symbaloo - віртуальний робочий стіл, що дозволяє швидко знаходити посилання на ресурси, які моніторяться, незалежно від того, власний це комп’ютер, чи комп’ютер, розташований будь-де.

І наостанок, четверте - Відеофрагмент куруємого напряму. Я створила його за допомогою програми Screencast-o-matic, розмістила на Ютубі, та у блозі.

У цілому, це був тиждень корисних і цікавих знань і знайомств з програмами, які необхідні для куратора змісту. Дякую

Немає коментарів:

Дописати коментар