вівторок, 29 листопада 2016 р.

Навчальний курс "Куратор змісту". 4-й тиждень. Звіт


     Цей тиждень познайомив мене зі станом представлення науковців у глобальних та вітчизняних базах, аналізом їх внеску у розвиток науки через наукометричні дослідження
     
     Я познайомилась з різними електронними базами наукової інформації: Web of Science компанії Thomson Reuters; Sciverse Scopus видавництва Elsevier; Наукова електронна бібліотека elibrary.RU, за допомогою яких можна дізнатися про публікації у наукових виданнях та самі видання, рейтинги вчених, індекси наукового цитування тощо. 

     Нещодавно, у 2014 році, була створена Система "Український індекс наукового цитування", де представлені рейтинги вітчизнаних науковців.

    Зберігати знайдену в результаті пошуку у вказанах джерелах інформацію допомогає онлайн-блокнот DIIGO, який дозволяє коментувати як фрагмент, так і весь документ, додавати клучові слова, систематизувати результат у теках, розшарювати інформацію у групі тощо.

     А система керування бібліографічною інформацією EndNote допоможе оформити знайдені документи у вигляді бібліотечного списку та зберегти його на своєму комп’ютері чи передати посилання електронною поштою.

     Тобто, весь матеріал тижня складається у логічну систему пошуку, аналізу та представлення наукової інформації. За що щира подяка тьюторам курсу. Також у пригоді став викладений на сайті курсу навчальний матеріал щодо роботи з DIIGO та презентація Ю.М.  Главчевої "Авторские профили".

Немає коментарів:

Дописати коментар